Ei oikein kulje

Maanantaina joogatunti jäi palaverin alle, tiistaina pilates-ohjaaja sairastui ja perui treenit, keskiviikkona paistoi aurinko ja juoksemisen sijaan maistui pussikalja puistossa kera ihanat ystävät ja ensimmäinen kesäpäivä. Torstaina sentään käyntiin järvessä uimassa ja saunassa, mutta sydän kompuroi siihen malliin, ettei tehnyt mieli lenkille. Tänä aamuna joogamatolla olo oli todella tahmea, eikä se siitä paljoakaan virkistynyt, vaikka tuhersin tunnin sieluni temppeliä samaan linjaan mielen ja hengityksen kanssa. Ei vaan kulje. Eikä maistu. Pitäiskö pakottaa? Kärvistellä väkisin itsensä taas takaisin hyvin alkaneeseen treenirutiiniin?

Harmittelin, ettei oikein luista heiaheia-päivtyksessäni (sosiaalisen median urheilusovellus) ja onneksi kaverini Kalle muistutti myös palauttelujaksojen tärkeydestä. Se oli kuin synninpäästö. Helpotus. Kiitos Kalle.

Sain itseni kiinni pelkäämästä sitä maanantaista meiliä, jonka heiaheia tulisi lähettämään kavereilleni. ”Nuppu ei ole jaksanut viime viikolla oikein treenata ja tarvitsisi siis kovasti kannustustanne, että pääsee takaisin vauhtiin.” Irvistin itselleni. Siksikö tätä nyt sitten tehdään? Ettei hävettäisi maanantaina, että en olekaan päässyt kuluneella viikolla itse asettamaani harjoitustavoitteeseen. Eikö se ilo pitäisi saada myös siitä itse liikkumisesta ja kohentuneesta olosta, eikä pelkästään horisontissa siintävän palkinnon tavoittelusta?

Selasin treenilokiani, viime viikolle oli kertynyt seitsemän tuntia harjoittelua ja työmatka fillaroinnit päälle. Ehkä tämä on merkki siitä, että saattoi mennä överiksi. Nyt koitan kuunnella itseäni siitäkin huolimatta, että maanantaina minua nuhdellaan tietokonesovelluksen toimesta automaattiviestillä saamattomasta viikosta. Kokeillaan kestänkö sen vai lähetänkö sittenkin replynä selittely meiliä digitaaliviidakkoon. “Lupaan tsempata seuraavalla viikolla. Hei antakaa anteeksi laiskotteluni.” Pitää vaan koittaa muistaa, että viikot eivät ole veljeksiä, eikä elämä standardin mukaista. Joskus lepäily ja palauttelu on paikoillaan ja itseasiassa jopa olennainen osa treeniä. Kaikki maanantait eivät voi alkaa menneen viikon urheilu-urotöiden hurraa-viesteillä.

Ihanaa relaa, palauttelevaa viikonloppua kaikille toivotteleepi Nupaus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: