Operaatio Kallio

Perjantain kunniaksi jalkauduttiin Katjan kanssa  Kallioon. Sonnustauduttiin keräyslippain ja mentiin brosyyrit tanassa kokeilemaan kalliolaisten hyvää tahtoa.

Moni viidentoista hengen kapuaja-porukastamme on pienemmiltä paikkakunnilta ja pitäjiensä suojatteja. Naapurit ja kylänmiehet kannustaa omiaan jännittävässä yhteisessä seikkailussa. Katjan kanssa me ollaan Helsingistä, maamme suurimmasta asutuskeskittymästä, joten kilpailu huomiosta saattaa olla koko kaupungin mittakaavassa suhteellisen haastavaa. Tosin meiltähän ei tunnetusti isojenkaan rupeamien edessä rohkeutta puutu, mutta ajateltiin nyt kuitenkin tunnustella ensin lähikorttelien auttamishalua.

Kierrettiin yhdessä jalan jututtamassa Kallion yrityksiä. Raha on tiukalla, ajat on kovat kotinurkillakin, mutta tunnelma oli aito. Oli hauskaa turista ihmisten kanssa, moni suhtautui positiivisesti hankkeeseen ja meille toivoteltiin jaksamista hyvällä tiellämme. Useimmat antoivat myös omastaan ainakin jotain pientä.

Olinkin jo unohtanut, miten paljon ja kuinka vauhdikkaasti pystyn puhumaan. Tavallaanhan sitä on juontajan hommissa tullut jonkun verran harjoiteltuakin, mutta että siitähän on hyötyä vaikka ja missä. Ei vähiten esimerkiksi, jos kiertää yhdessä iltapäivässä puhumassa Kapuasta 25 yrityksessä. Siitä voisi olla myös apua, jos joutuisinkin vaikkapa aivan yllättäen äkkiseltään selostamaan urheilukilpailuja. Pystyisin hengittämättä ja staaplaamatta puhumaan läpi lähes minkä tahansa monimutkaisen asian. Tai jos ikinä tapaankin jonkun täysin ainutlaatuisen henkilön sattumalta hississä, kuten amerikkalaisissa business-kirjoissa aina käy, onnistuisin itsevarmoin elkein välttämään kiusallisen tilanteen ja myymään noin kahdessakymmenessä sekunnissa kestävämpää tulevaisuutta Nepaliin. Tämä on hyvää harjoitusta tulevaa varten, koskaan kun ei voi etukäteen tietää, minne päätyy. Kaikkea merkillistä sitä oppii, kun lähtee kiipeämään hyvän asian puolesta.

Pysähdyttiin kahville ja askartelemaan lisää esitteitä Sivukirjastoon. Siellä voi edelleen jatkaa hyvillä mielin käymistään, koska omistajanvaihdoksesta ja epävarmuudesta huolimatta keräyslippaaseen kilahti seteli.

 Leikkaa-liimaa-askaretele. Viitteet ja keräysluvat pitää liimata jokaiseen tilisiirtoon erikseen.

2 thoughts on “Operaatio Kallio

  1. Kiitos hauskasta iltapäivästä! pitäisikö meidän laittaa rahat tuplaukseen tuonne mainoksen Mr Greenin jackpottiin 😉

    1. Samoten. Hauskaa oli. Saa nähdä, mitä tästä kaikesta vielä kehkeytyy. Hahaa! Joo tuplaataan potti. Kaikki tai ei mitään. (:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: