Koti, mikä ihana paikka maailmassa

 Parasta juuri nyt on LVI!

Kiitos maailmalle insinööreistä. Mahtava Helsingin vesijohtovesi. Miten nautinnollista on kurlata hammaskalusto puhtaaksi suoraa hanasta, seisoa lämpimässä suihkussa suu auki ja kaivautua nukkumaan samalla vedellä pyykättyihin tuoksuviin lakanoihin.

Paluu Kallion raikkaaseen vuoristoilmaan Katmandun saastekattilasta on lähes koskettavaa. Istun ikkunalaudalla ja hämmästelen maisemaa keittiön ikkunasta. Oma arki näyttäytyy ihmeellisenä ja elämän pienet yksityiskohdat saavat uuden painoarvon aina kotiinpaluussa. Kuten Finnairin stuertti totesi Delhin lennolla, matkustajat on aina paljon miellyttävämpiä paluulennolla. Otan tästä kaiken irti, niin kauan kun sitä kestää, mikä ei ole kauaa, ihminen kun on varsin sopeutuvainen. Ennen kaikkia sen opin reissussa.

Päällimmäisenä minulle jäi käteen yhteisöllisyys. Se on tainnut olla vuoden teema ja Himalaja vain sen huipennus. Kuten kirjoitin huiputuspäivityksessäni Kapua-blogissa, tämä ei ollut minulle mikään henkistymisen ja sisäänpäin kääntymisen reissu vaan sydäntä avaava kokemus. Ja sydän aukeaa vain muiden avustuksella, toisia kohti kurottamalla ja suojauksien laskemisella.

Tulee mieleen Jätkäjätkät ja sylissä taivaan alla –biisi: ”Sydän ei aukee sitä suojaamalla, laulan tuskan pois tuudittamalla, hyvässä syissä taivaan alla, turvassa aina.”

Suunnittelen sähköpostin avaamista, mutten kuukauden tauon jälkeen ole vielä uskaltanut tehdä sitä. Kamat odottaa purkua ja palautust erinäisille omistajilleen. Olen maltillisesti alkanut hoitaa kamoja jo pyykkiin. Kuivatan makkaria ja makuualustaa.

Pohdin aidosti, osaankohan tehdä vielä jotain töitä. Sähköiset viestimet tuntuvat vierailta tauon jälkeen. Kännykkä unohtuu milloin minnekin. Salasanat, ovikoodit ja tunnusluvut palailevat muistin kätköistä pätkittäin. Jännää. Kaunankohan tästä välitilasta saa nauttia ennen kuin oravanpyörä imaisee mukaansa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: