Assembly 2011

Kaikkialla kaikkien kanssa kaiken aikaa.

Marinoidun digitaalisessa kulttuurissa kontrastina Himalajan hiljaisuudelle ja hitaalle matkanteolle. Vuorilla olisi tarkoitus kytkeytyä irti virtuaalisesta läsnäolosta ja siirtyä olemaan on-line karuissa vuoristomaisemissa. Mutta nyt kuitenkin päivitän blogiani maamme virallisesta ”ATK-tapahtumasta” Assemblyiltä, joissa olen vierailemassa ensimmäistä kertaa. Olo on kuin turistilla, joka pääsee kurkistamaan uuteen kulttuuriin. Parasta tässä on tietenkin se, että tälle matkalle pääsee, kun polkee pyörällä Kalliosta Pasilaan.

Pakko myöntää, olen virallisesti vaikuttunut. Tämähän on ihan mieletön tapahtuma! Istun läppärini kanssa Hartwall-areenan kolmoskerroksen katsomossa ja eteeni avautuu valtava meri ihmisiä ja erinäisiä laitteita, vilkkuvia valoja ja kaikenkarvaisia rakennelmia. Paikalla oleva jengi on totisesti nähnyt valtavasti vaivaa tuunatakseen koneensa Assembly kuosiin. Kukin valmistautuu omalla tyylillään viikonlopun ääriolosuhteisiin.

Ehkä kapuaminen ei olekaan niin toisella laidalla tästä tapahtumasta kuin alkuun ajattelin. Täällä näkyy aika paljon myös makuupusseja, tosin leiriytyminen saattaa olla hieman toisenlainen kokemus, enkä ole varma saako nepalilaisista tee-majoista samaa energiajuomaa kuin minkä voimin täällä moni on aikonut selviytyä.

Myös yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on vahvasti samaa teemaa kuin Kapuassa. Kävin vierailemassa Assembly-TV:n haastateltavana ja siellä pystyi aistimaan yhteisen tekemisen meiningin. Harva pääsee sellaisen leikkikentän ääreen. Yle ei ole vielä edes siirtynyt HD-lähetyksiin ja täällä niitä lähetetään kuitua pitkin maailmalle vapaaehtoisvoimin. Olisinpa vielä seitsemäntoista ja ponnistamassa ala-kivenlahden videopajasta maailmalle. Huh huh, mitkä mahdollisuudet oppia, luoda ystävyyssuhteita ja kasvattaa unelmille siivet.

Toivottavasti jotain siitä tavasta, joilla ihmiset täällä tuntuvat näkevät haasteiden sijaan mahdollisuuksia tarttuisi minuunkin. Ripaus nörttipölyä ja asenteen paloa.

Over and out.

– Nuppu the wanna be nerd

Juontaja ja haastateltava.

PS. (Tekstini on julkaistu verkon yli, jonka rakentamisesta rakas veljeni on ollut osittain vastuussa, josta olen isosiskona tietenkin äärimmäisen ylpeä.)

❤ broidi

ylpeys.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: