Kallio Block party – Yksilöistä tulee yhteisöit

Lähe messiin, mä oon sun kaa, meijän hiekkalaatikolla on ruuhkaa.

Niko & Tapsa ”yhtä”

Tarkoituksenani oli viettää rauhallista viikonloppua landella, kerätä viinimarjoja, palautua duuneista ja valmistella leppoisasti tulevia kolmekymppisiäni (toisin sanoen pysytellä puuhakkaan, jotta onnistuisi väistelemään päälle painavaa kolmenkympin kriisiä.) Mutta perjantaina sain kasvimaalle puhelun Kallion Block partyista. Tapahtumasta puuttui yksi juontaja.

Yhteisölliset kaupunginosabileet on mahtava asia. Vielä siistimpää on, että jengi järjestää kanssakaupunkilaisille ilmaistapahtumaa ja vielä ilman mitään palkkaa, silkasta rakkaudesta Kallioon, sen ihmisiin ja siellä elävään kaupunki kulttuuriin.

Ajattelin olla armelias itseäni kohtaan ja vakuuttelin, että yksi vapaaehtoisprokkis vuodessa olisi yhdelle ihmisella aivan tarpeeksi, mutta yhteisöllisyys ja sen puolesta juhliminen kotikadullani on sen kaltaista toimintaa, josta on erittäin vaikea kieltäytyä. Joten totta kai olin heti messissä! Miten olisin voinut kieltäytyä.

Täytynee myöntää, että tietenkin myös imartelee, kun joku soittaa ja pyytää lavalle, vaikkakin fiksuna likkana päättelin, että tapahtumaa edeltävänä päivänä puhelun saaneena en ollut se aivan ensimmäinen juontajaehdokas. Mutta hei edes viimeisenä hätävarana oleminen ei käynyt egoni päälle kerran sain niin hyvän syyn olla mukana yhteisissä karkeloissa. Siistii!

(kuvassa mun kortteli)

Rehellisyyden nimissä kolmenkympin kriisin lisäksi välttelin erästä tiettyä (tosi hassua laittaa nuo vastakkaiset sanat muuten perätysten) herrasmiestä, joka olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä korttelijuhlissa. Mutta edes se ei saanut minua pysymään poissa. Kuuden aikaan kaarsin Flemarille. Ja onneksi kaarsin, tunnelma oli aivan ainutlaatuinen!

Kiitos kaikille. Me ollaan tää kaupunki ja jokainen meistä voi osallistua, että siitä tulee meidän näköinen mesta!

Niko ja Tapsa laulaa: ”Yhes ollaan voittamattomii!”

Lähimmäksi, mitä olen itse päässyt räppielämää on, että vilahdan noin neljä sekuntia SuperJannen Kaikki muuttuu” -videolla. Pink laulaa biisissään, että sitähän kaikki nuoret naiset haluaa. Haluaako?

Vedin aivan fiiliksissä koko aika jonkun kainalossa näit kaverikuvia! Tässä juontajat Nuppu ja Juuso ja Juuson litti-peukku. Jäädytin vahingossa juontajaparini kysymällä yllättäen kuinka hän tervehtii naapureitaan. Ei koskaan muutenkaan saatu sanottua lavalla sitä, mitä sovittiin etukäteen, mutta siitäkin huolimatta oltiin verraton tiimi!

Wikipedia tietää, että yhteisöjen ja yhteisöllisyyden läsnäolo kaikkialla ja samanaikainen näkymättömyys tekevät niistä yhden ihmisen arvoituksellisimmista luomuksista. Block Party oli oiva tapa tehdä naapuruston yhteisöllisyydestä näkyvää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: